Selamat Datang
loading...

Pada yang bekerja makan gaji, mesti akan ada rasa hendak berniaga. Tapi bila berniaga, mesti perlukan pelaburan yang tinggi. Mari kami kongsikan beberapa idea berniaga tanpa pelaburan.

Tidak semua perniagaan dimulakan dengan pelaburan yang tinggi. Malah, perniagaan gah yang sekarang pun bermula kecil-kecilan. Ada juga yang bermula tanpa modal. Mustahil? Tak sebenarnya. Jika bijak cari peluang, pasti jumpa. Kalau tak jumpa, boleh juga cipta peluang yang diinginkan.

Pasaran Fizikal, Maklumat Digital

Jika anda sendiri seorang pengguna peralatan dan perkhidmatan digital, pernah terlintas tak betapa ramainya pengguna berpotensi berada dalam alam maya? Rata-rata hampir semua rakyat negara kita menggunakan telefon pintar dan banyak masa yang diluangkan di alam maya. Jadi tarikan pengguna berpotensi sebenar berada di alam maya. Sebab ramai pengguna telefon pintar gunakan telefon mereka untuk dapatkan maklumat.

Niaga Tanpa Pelaburan

Pastikan Wujud Dalam Pasaran

Jadi, ramai orang mencari maklumat tentang banyak perkara. Salah satunya perniagaan adalah tu. Sebelum kita huraikan lebih lanjut, jom lihat apa idea berniaga tanpa pelaburan yang boleh dibuat.

Kemahiran Produk Digital

Antaranya adalah:

Kemahiran Dengan Produk

Antaranya adalah:

Perkhidmatan

Antaranya adalah:

Mula Kecil-kecilan

Asasnya, walaupun masih bekerja sepenuh masa, jika pandai cari peluang untuk berniaga, pasti boleh tercapai cita-cita tu. Pasaran untuk idea berniaga di atas memang ada dan ada betulnya bila dikatakan ramai juga yang menawarkan perkhidmatan yang sama. Tapi pasti sedikit sebanyak anda boleh tawarkan kelainan produk pada sasaran pasaran.

Usah fikirkan nak berniaga perlukan modal dan mula besar-besaran. Mula dengan projek berskala kecil agar mampu lakukan dan boleh urus masa dengan baik. Projek skala kecil biasanya mudah dilaksanakan kerana kita boleh gunakan peralatan yang sedia ada.

Bila sudah mula menempa nama dan ramai yang tahu kemahiran anda, barulah boleh mula fikir jika hendak meneruskan perniagaan ini secara sepenuh masa. Masa itu juga perlu fikir bagaimana nak mengembangkan lagi perniagaan ini.

Produk kecantikan dan kesihatan tradisional
Penyunting Video

Promosi Yang Mudah

Jika perniagaan sampingan ini dimulakan melalui buah mulut orang, wujudkan promosi yang tampak lebih profesional agar lebih ramai yang yakin tentang tawaran anda. Jika selama ini promosi anda adalah melalui rangkaian media sosial, boleh perkemaskan tawaran agar lebih ramai yang faham dan boleh berkongsi maklumat anda dengan mudah.

DDEC Mereka Bentuk Untuk Membantu

Dalam usaha untuk menjana pendapatan, masing-masing ada cara tersendiri. Apa pun, biarlah cara yang terbaik dan diberkati. Sifat keusahawanan pasti hadir dalam diri tak kira pada peringkat mana dalam hidup ini. Dalam pada itu, reka bentuk memainkan peranan dalam memperkenalkan perniagaan ke dalam pasaran. Dari penjenamaan ke logo ke promosi, reka bentuk yang tepat dapat membantu setiap perniagaan mengikut aspek tertentu yang dipilih. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan reka bentuk yang DDEC tawarkan, hubungi kami melalui Whatsapp di 019-222 3300 atau ikuti kami di ddecmalaysia di Facebook, Instagram dan Youtube.

Niaga Tanpa Pelaburan
Kongsikan artikel ini:

Berminat Untuk Mendapatkan Perkhidmatan DDEC?

Share with:
VIEW
CLOSE